Cfarë po ndodh me ne-Agni Dauti


Këtë vit dhe atë pasardhës do të ket ndryshime të mëdha dhe bashkrenditje të ndryshme në BE dhe më gjërë. Por Shqipëria, shqiptarët nga do që jan në gjith hapsirat, nuk do mbesin anësh nga këto ndryshime, pa thën që do të jen në qendër të këtyre ndryshimeve. Në vend që faktori politik të jet më i bashkuar se kurr ai bën punën e djallit në tër hapsirat shqiptare. Thënja ,, Përqa e sundo” është më aktuale se kurr në mesin tonë.


Kur po dukej se shqiptarët me mbështetje të miqve tan, kryesisht SHBA -së, po zinin vendin që meritojn në hapsirat ballkanike, ne po i shërbem djallit si mos më keq (Politikuajt). Në Shqipëri, udhëheqësit e kan bër shtetin si kur të kenë pronë të tyre, nuk duan tja din se ku mund ta qojn shtetin dhe popullin. Të vetmin synim e kan të kryen detyrat që ju jep djalli, që i ka ndihmuar për të ardhur në pozitat që kan dhe ti ruajn ato me çdo kusht. Tani më shum se kurr nga individ, grupacione kërkohet koka e Hashim Thaçit ta shofin në Hagë. Këto forca duan që Shqipëria, Kosova të mbeten pa organe përfaqësimi si ndodhi me Shqipërin në mbledhjen e bosnjës. Marrja në pyetje nga gjykata dhe detyrimi për dorheqje R, Haredinin, nuk është se ai është fajtor, jo se ai është këmbngulës në disa çështje, por sepse faktori politik shqiptar është për të ardhur keq. Maqedonia nuk ndryshon kurs nga unitarizmi i shtetit.

Biseda e Zaevit kinse me humoristët Rus dëshmon dhe njê her se sa prezent është aktiviteti i shërbimeve Ruse në këto hapsira si qëndrimin e tijë ndaj shqiptarëve. Sjelljet e politikanëve shqiptarë nuk jan vetëm si rwzulltat i paaftësivëve të tyre, që sillen në këtë mënyr me shqiptarët?! Ato sillen ashtu që tu këthen borxhin atyre që I kan sjell në pushtet, që në çastin e duhur ti përdorin kundër popullit të vet. Populli shqiptar anashkalohet në çdo kohë, nga politikanët e shitur te djalli,të cilët ende jan shum aktiv deri sa ta ç’faktorizojn problemin shqiptar në Balkan. Rrethanat dhe sjelljet e këti faktori në dëm tonin do të vazhdoj deri sa kjo çështje të mbyllet dhe në emrin e shqiptarve të flasin të tjerët dhe jo përfaqësuesit e tyre.

Loading...
loading...Loading…


loading…