Ik, E ik, O strugan, E lë vatan-poezi nga Bexhet Asani


MAKARONIKE

Ik,
E ik,
O strugan,
E lë vatan!

Ik,
E ik,
Si prespan,
E dibran ,
Atdheu mbeti
Hej , viran!…

Ç’ është kjo hata,
Ç’ na gjeti?!
Iku, tërë
Mileti.

Ikin,
Ikin të krishterë,
Ikin mysliman’,
Braktisin
Vatan!…

Çështë ky shekull?!
Ikin,
Sikur mos të kenë,
Për të ngrënë,
Asnjë,
Petull’..!

Pa nam,
Pa nishan,
Në mërgim,
Ç’ është,
Kjo gjëmë?!
Ç’ është,
Ky mallkim?!

Për një punë,
Apo aktivitet,
“Mësuesja”
Thërret:
“Gud xhab!”
Nuk do t’ ia di,
As për flamur as
Për shkab’!

“Kalimera”!
“Kalispera”!
Si cicërima zogjsh,
Përshëndesin,
Fëmijët,
Që te dera.

“Mersi!”
Shqiptarët,
Botës –
Lindin fëmi’..!

Të griu,
Të përbiu,
Ky asimilim,
Te bishti i gjarprit,
Do të gjesh shpëtim..!?

Atëherë,
Për be:
Do të ruash fe..!
Se hyjnorja,
Shqipe,
U “zhduk”,
Nga ky dhe..!

Nga: prof. Bexhet Asani


E lë vatan!

Ik,
E ik,
Si prespan,
E dibran ,
Atdheu mbeti
Hej , viran!…

Ç’ është kjo hata,
Ç’ na gjeti?!
Iku, tërë
Mileti.

Ikin,
Ikin të krishterë,
Ikin mysliman’,
Braktisin
Vatan!…

Çështë ky shekull?!
Ikin,
Sikur mos të kenë,
Për të ngrënë,
Asnjë,
Petull’..!

Pa nam,
Pa nishan,
Në mërgim,
Ç’ është,
Kjo gjëmë?!
Ç’ është,
Ky mallkim?!

Për një punë,
Apo aktivitet,
“Mësuesja”
Thërret:
“Gud xhab!”
Nuk do t’ ia di,
As për flamur as
Për shkab’!

“Kalimera”!
“Kalispera”!
Si cicërima zogjsh,
Përshëndesin,
Fëmijët,
Që te dera.

“Mersi!”
Shqiptarët,
Botës –
Lindin fëmi’..!

Të griu,
Të përbiu,
Ky asimilim,
Te bishti i gjarprit,
Do të gjesh shpëtim..!?

Atëherë,
Për be:
Do të ruash fe..!
Se hyjnorja,
Shqipe,
U “zhduk”,
Nga ky dhe..!

Nga: prof. Bexhet Asani

Loading...
loading...Loading…


loading…