Reklamo ketu!

Shqiptari që këndon më mirë këngën tradicionale zvicerane, në fund këndon edhe Hajredin Pashën

Në kanalin zviceran «Ask Switzerland» moderatori Lionel teston publikun zviceran për dije të përgjithshme. Përgjigjet e pyetjeve janë gjithmonë dije e rëndësishme për ju.

Gjatë edicionit të fundit ka ndodhur një befasi, pasi fituesi u shpall shqiptari i ri i cili këndonte “Jodel” (këngë folklorike baritore zvicerane, diçka e krahasueshme me këngë maje krahu nga tradita baritore shqiptare). Ai ka dalë këngëtari më i mirë, ndërsa edhe titulli i shkrimit në “Blick am Abend” është «Unë jam shqiptar dhe mund të këndoj Jodel»

Në fund moderatori i kërkon shqiptarit të këndojë një këngë nga gjuha shqipe, ku edhe kësaj here ai zgjedh njërën me tekst historik: “Hajredin Pasha, po i vjen Radikës.”/Bota sot