Reklamo ketu!

Ja për se u morën vesh Zaev dhe Kasami

Kryeministri Zoran Zaev dhe lideri i Lëvizjes Besa para pak minutave kanë arritur marrëveshje lidhur me ndryshimet kushtetuese, duke pranuar një kompromis për të tejkaluar ngërçin e krijuar tashmë për tre ditë, informon portali “tetova1”.

Sipas informacioneve ende jozyrtare theksohet se është pranuar si kompromis amendamenti i Lëvizjes BESA që në dokumentet personale të pjesëtarëve të bashkësisë etnike shqiptare të shkruhet emërtimi eMaqedonisë, dhe jo formulimi maqedonas, ashtu sic është me marrëveshjen e Prespës, ku tek pjesa e shtetësië është përcaktuar formulimi: maqedonas/shtetas i Republikës së Maqedonisë së Veriut.