Maqedonia e Veriut do të marrë borxhe deri 1.8 miliardë euro për të tejkaluar krizën

Qeveria socialdemokrate ka projektuar që të marrë borxhe të jashtme dhe të brendshme për të përballuar dhe stabilizuar krizën e shkaktuar nga koronavirusi.

Kjo është paralajmëruar nga kryetari i LSDM-së dhe ish kryeministri, Zoran Zaev, i cili tha se planifikohen huazime të mëdha si menyrë për të tejkaluar krizën e shkaktuar nga koronavirusi.

Zaev ka pralajmëruar huazime të jashtme dhe të brendshme deri në 1.8 miliardë euro.

“Do të marim hua prej 1.340 miliardë eurove nga jashtë, 300 milionë euro nga FMN dhe 200 milionë euro nga bankat vendore. Kjo gjithsej është 1.8 miliardë ruto kredi, ku përfshihet edhe euroonligacioni në vlerë prej 800 milionë eurove”, deklaroi Zaev, transmeton Gazeta Lajm.

Në intervistën për Tv24, Zaev ka thënë se borxhet do të meren për të kthyer borxhet e vjetra, por edhe për të mbuluar vrimën e krijuar financiare, si dhe t’i jepet stimul ekonomisë të mos “ngordhë” për shkak të krizës. 

Loading...
loading...Loading…


loading…