MASHTRIME POLITIKE TË UDHËHEQËSVE SHQIPËTAR-Musa Musai


Shkruar nga prof. dr. M. Musai-Strugalajm.com

Mashtrimet politike gjenezën e tyre e kanë ndër shqiptarë prej kur lindi interesi si dukuri primitive. Por ndër shqiptar dallojmë interese për vetëvehten, për familjen, interesin grupor apo primitivizmin lokal. Ky veprim i interesit primitiv, është shumë i theksuar. Prandaj kjo dukuri kaq negative mbijeton edhe sot te politikanët shqiptar. Kështu lindin bashkëpuëtor për shërbime të agjetuarave të huaja. Shqipëria u shërben agjenturave të huaja përmes liderëve politik, në dam të popullit shqiptar.


Nuk është shumë me rëndësi që i përmendi sherbimet e agjenturave, por shumë me rëndësi është ti kujtoj, se sa dam na kan sjell mospërparimit, moszhvillimit dhe mosbashkimit të kombit shqiptar.
Kërkoj falje prej lexuesve, ndoshta edhe mund ta harroj ndonjërin pa e përmendur se jan bër shumë, por veprimi i tyre është i njejtë, në popull quhet tradhëti. Kjo tradhëti te shqiptarët gjenetikisht është shumë e theksuar, e cila shëdrrohet në urrejtje shumë të zhvilluar midis vedi, midis rivalëve politik, ekonomik. Ajo urrejtje ajo tradhëti pastaj kalon deri në pikën kulminante të konflikteve ekstreme dhe në hakmarrje të përgjakshme. Të gjitha këta pasoja më shumë i përjeton populli, sidomos ajo pjesë më e sinqerte populit shqiptar.
Po e filloj me Esat Pash Toptanin, i cili për të qen feudal shqiptar, Sërbisë dhe Malit të Zi si dhe Greqisë i fal tokat shqiptare si me qen pronë e babait të tij. Kështu duheshte të lindte një Avni Rustem për të mirën e Shqipërisë.
Mbreti i vetëshpallur Ahmet Zogu, i cili me shumë dreqni u lidh me Nikolla Pashiqin e Serbisë, të cilit i fali shumë tokë shqiptare, për të ardhur në pushtet. Kështu e shkatrroi Shqipërinë demokratike të Fan Stilian Nolit. Mbreti Zogu, disa vite bëri jetë përrallore me hajdutizëm shumë të theksuar. Zogu bëri një Shqipëri analfabete, nuk tregoi interesim për bashkimin e trojeve shqiptare. Në trupin e tokës shqiptare sidomos në Dardani, Sanxhak, Çamëri, Maqedoni, shqiptarët baheshin kurban, kurse ai i krehte mustaqet. Kur iu ngushtua laku i sundimit mori florinin dhe e la popullin me gisht në bythë.
Interesi primitiv vazhdoi edhe me Enver Hoxhën, i cili ishte më trishtues më hakmarrës, vetëm të tregohej, se është më katolik se Papa, më besimtar apsolut ndaj Partisë Komuniste Jugosllave. Nuk ka nevoj të përsëritem në luftën e klasave që ai bëri dhe popullin që e sundoi me tragjedi të mëdhaja. Enver Hoxha dhe regjimi i tij, për aq vite përmes bindjes, vra sa të mundesh dhe zhduk cilin don, e “rahatonte” Shqipërinë. Burgosi vrau, preu rrjepi dhe e nënçmoi intelegjencen gjithë shqiptare e cila kishte bindje moderrne evropiane. Kjo farë e keqë komuniste u ngjall prej tij edhe në Kosovë dhe vise tjera shqiptare si në Maqedoni. Ishte tmerr kur shqiptari vriste shqiptarin, vriteshin shqiptarët pa vlerë, sikur me qen morra pule.
Prej interesave komuniste me bindje sllave, u vranë mijëra shqiptar, krejt kjo ishte tradhëti. Kështu u tradhëtua Lidhjen e Prizrenit, Mukjes dhe Mbledhja e Bujanës.
Mijëra shqiptar migruan, hiken prej të keqes komuniste të shumëfishtë. Shumica hikën në Turqi, dhe u shpërndan kush ku mundi, vetëm ta shpëtojn kokën dhe familjen, prej tmerrit komunist. Kështu u tkurrën shumë teritore shqiptare, në të gjitha drejtimet.
Brenda kohës së “lavdisë” komuniste kishte vetëm varre, tym, baruti, tradhëti, mallkime dhe mall për Shqipëri të bashkuar dhe të bukur. Shqiptarët lavdoheshin dhe i këndonin Enverit edhe kur nuk duhej. Prej kësajë u kuptua tmerrri komunist, “dashuri” e tepruar. Shumë prej tyre kur hikën me vehte morën tjegulla shtëpie ose nga një grusht dheu, për mall Shqipërie, ta kenë si amanet për ditën e varrimit, atje ku do të varroseshin.
Por e keqja edhe më shumë vazhdoi në dekada tjera.
Më 1990 komunizmi theu qafen, Shqipëria u çlirua prej asaj klase komuniste, por jo edhe prej bindjeve komuniste. Në shërbim erdhën rishtas djemt e komunikstëve, të cilët jan më të zi se prindërit e tyre. Por kjo ndodhi në Shqipëri për dallim të shqiptarëve në Kosovë dhe maqedoni. Në Shqipëri në kreun politik të PD së, erdhi Dr. Sali Berisha. I cili me disa “patriot” tjerë formuan PD në, e cila parti ngjalli interesim tek ne shqiptarët këndej kufirit. Por ndodhi e kundërta, u krijuan urrejtje edhe më të thella, plot hakmarrjen, ngujimie, krime të organizuara, prostitucionin, moszhvillimin të Shqipërisë, djegjen e fabrikave, urrejtjen ndaj Kosovarëve, etj.
Por krim politik nuk mbaroi me aq, Shqipëria nuk u hap drejt Europës dhe SHBA ve, por drejt fundamentalizmit islam dhe botës së drogës dhe intereseve të ngushta ku njeriu e han jeriun. Ashtu u zhvillua dukuria kanibale dhe boshatisja e madhe e Shqipërisë.
O shumë keq je sjell me bashkombasit tu o Sali Berisha, bashk me: Tritan Shehun, Dilber Vrionin, Ali Spahin, Gazi Deden, Klosin dhe shumë kriminel tjerë. Likuidove ashtu në stilin enverian, shumë djem përparimtar në Shqipëri, vetëm mos me ta mar pushtetin.
Kësaj rradhe nuk ti kujtoj të këqiat, por ta kujtoj veprimin e pazgjidhshëm poilitik. Kur erdhe ne kreun e politikës Shqiptare, nuk ndërtove model politik të bashkimit kombëtar, për të lcilin kombi më së shumti vuan. Por na bëre mash mish midis shqiptarëve, e polle urrejtjen dhe hakmarrjen.
Po ti kujtoj do punë shumë negative: në Shqipëri e solle agjentin Greko – Rus, Janullatosin, e dëmtove kishën shqiptare. Solle Hafës Sabri Koçin agjentin arap, të botës së çmendur islame. Krijove lidhje me fundamentalistët islam, për interesa të fitimit personal. Tregtove derivate nafte me Sllobodan Millosheviqin. Kishte takime me Momir Bullatoviqin, Arkanin dhe Cecën e tij. E pranove Maqedoninë si shtet dhe sllavët si komb maqedonas. E shkatërrove PPD në, i organizove atentate Dr. Prof. Ibrahim Rugovës, vrave disa nga personat shumë të rëndësishëm të Kosovës. Atë punë e ke bër me shumë besnikëri ndaj Serbisë se merrje informata dhe direktiva nga UDBA e Beogradit. Burgose shumë djem kosovar që pregaditeshi për luftë dhe i plaçkite sa munde. Vrave Remzi Hoxhën e Shkupit, pse të fotografoi në disa takime të fshehta. Ishe i lidhur për përfitime personale me bandat e Rognerit nga Kosova, në krye me Hashim Thaçin, Kadri Veselin, Xhavit Hoxhën, Lushtakun dhe disa kriminel tjerë, që sot udhëheqin Kosovën. Prandaj politika e shqiptarëve kudo që ndodhen është politik kosi, e tharët që të tharton trurin. Prandaj kemi mjerim politik. Mjerimin politik e thellove me atentate dhe hupjen e pushtetit më 1997, ku kërkove ndihmë nga Serbia dhe Greqia, për të ardhur në pushtet rishtas për hakmarrje. Të gjithë ata që medojnë si unë dhe që e shohin politiken e Shqipërisë, mendojnë njejtë për të gjithë Ju o zoti Sali Berisha dhe slloganët tjer të PD së. Njejt po vepron edhe Edvin Rama me të njejtat vlera, bashk me Ilir Metën, Lulzim Bashën dhe z. Kryemadhin.
Shqipërinë e kan okupuar disa familje banditeske. Shqipëria ka potencial intelektual sa të duhesh për ta udhëhequr edhe Europën, por prej jush nuk vijn në shprehje.
Shqiptarët e Shqipëris nuk kan nevojë për hakmarrje dhe përfitime personale, por për modele për bashkim kombëtar. Më e mira juaj e të gjithë atyre që mendojnë njejt si Ju, është të tërhiqeni prej politikës, jeni komplet të paaftë, të korruptuar, shkoni në pension të thellë. Leni rinin të frymoj lirshëm. Të ndërtoj një politik pro kombëtare pro Evropiane, pro Amerikane pro zhvillimi të përgjithshëm kombëtar gjithë shqiptar.
Ju të gjithë jeni pazdarana të regjimit komunist dhe bukëshkel të kombit. Me çdo kusht doni të sjellni ndikimin e Rusisë dhe atë Turk në Ballkan.
Në evolucionin biologjik historik, ka një rregull: ajo botë e gjallë e cila ka jetuar dikur, i ka parë gabimet e saja të mospërshtatshmërisë, është zhdukur si e paaftë. Sot ata paraqesin rëndësi të fosileve. Ajo botë nuk ngjallet për të dytën herë. Ajo zhdukje e botës së gjallë, ka ndodhur dikiur në kohën e kabonit dhe të akullnajave. Shumë kafsh, si Archeopterixi, dinosaurët dhe shumë bimë të familjeve Cicadopsida, Sphenopsida, Lycopsida etj, u zhduken.
Prandaj po ta kujtoj se për mirë, apo për të keqe krejt, keni hyrë në histori të zhdukjes suaj.Populli shqiptar do të dali prej krizave që i përjeton.
Mos u mërzit se bashk me ti në listën e zezë e ke edhe Fatos Nanon, si dhe do që si kam përmendur fare, se nuk ja vlen edhe ti përmendi.

Loading...
loading...Loading…


loading…