Reklamo ketu!

Mickoski: Në vitin që kaloi kujtoj kohë të errët dhe keqe

 

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, mbajti fjalim për Vitin e Ri, duke përmbledhur të gjitha përshtypjet e vitit të kaluar, në të cilin ai theksoi se ai kujton vetëm kohë të errët dhe të keqe. Më rëndë ka qenë kur është ndryshuar emri dhe është shtypur identiteti. Mickoski thotë se në vitin e ardhshëm do të ketë një fitore mbi zymtësinë.

“Ata më pyesin se çfarë është lumturia? Kur jemi të kënaqur, sigurt, kur familja është e sigurt, kur fëmijët kanë një të ardhme, kur shteti është i rregulluar. Kur jeni të respektuar, ndërsa puna juaj vlerësohet. Kur mund të merrni drejtësi, ndërsa institucionet punojnë dhe ju shërbejnë juve. Lumturia është kur ajo që them unë bëhet realitet, por realiteti tregon se këto janë gjërat që mungojnë. Dhe vitet kalojnë. Fundi i vitit është një moment i duhur për të rregulluar mendimet dhe përshtypjet”, tha Mickoski.

Ai shtoi se në vitin që kaloi, kujtoj kohën e errët dhe të keqe. Nuk ka jetë më të mirë, ekonomia nuk rritet, nuk ka investime, shëndetësia dhe arsimi janë para shkatërrimit.

“Cili ishte momenti më i keq për mua për vitin që kaloi?. Kur u ndryshua emri, kur shkelën mbi identitetin. Hapën një plagë të rëndë”, tha Mickoski.