Mos u krekosni për shqipen, të gjithë keni dështuar pa dallim!

Fejzi Hajdari
Edhe keta politikanët tanë kur flasin per gjuhen shqipe, me duket njelloj, sikurse ato prostitutat kur flasin per ndershmeri!!!
Po turp ju qofte te gjitheve pa dallim.
Te gjithe keni deshtuar pa dallim. O te shkrete, a vertete mendoni se dikush hane bari!
Ju avokatet e Deklarates se Tiranes, por edhe ju te tjeret te opozites (pa dallim), qe moti nuk keni bërë (e as qe mundeni), më shume se sa: bla, bla, bla-të, te njetrajtshme dhe monotone. Ju me firmosjen e Deklarates ne fjale, u kenaqet me avancimin e shqipes dhe jo me zyrtarizimin e gjuhes shqipe, si gjuhe e dyte zyrtare ne gjithe territorin e Maqedonise. Prej atehere, teksa sot e patë se asgje nuk bëtë as atehere, por as sot, e madje edhe neser… Lerini llafet. tregoni shqiptareve se nuk dini, nuk doni dhe keni frike shume!
Po, a ka turp me te madh se tanime 30 vjet demokraci, akoma nuk po arrini ta zyrtarizoni gjuhen shqipe ne shkallë shteterore, ose te pakten ne nivelin e gjuhes serbe ne Kosove. Te mos flasin per statusin juridiko-politiko-kushtetues te shqiptareve ne Maqedoni, i cili akoma ngel ne shkallen e diskriminimit te papare per shtetet e Europes. Ne disa segmente te Aparatit shteterore, me tamam ta perkujton segregacionin ose apart’heidin e Afrikes se Jugut!
Dmth 5 per qind serbë, e kane zyrtarizuar gjuhen serbe ne shkalle (nivel) shteteror, menjehere pas luftes ne Kosove 1999, kurse shqiptaret e Maqedonise, megjithse me perqindje shume e shume me te madhe, nuk po arrijne edhe sot, pas 30 vitesh demokraci, ta zyrtazojne shqipen. Pastaj na lodhin me pordhë te tipit, jo me Kushtetute, jo me ligj, jo me paragrafe ligjore e dispozita…bla, bla, bla. Pranoni burrerisht, se nuk keni “kaçikë” politik! Pirolla ju qofte per PAPOTENCË POLITIKE e keni vendin e pare

Loading...
loading...Loading…


loading…