Reklamo ketu!

NËNTORET TANË , NËNTOR TË DHIMBJES DHE KRENARISË KOMBËTARE 

Xhelal Hajda -Toni dhe Selajdin Mullaabazi-Mici Dy Ikona të UÇK-së.
Muaji Nëntor është muaji i lavdisë sonë kombëtare , muaji i Gjergj Kastriotit -SKENDERBEUT kur ngriti Flamurin në Krujë me 28 Nëntor 1443, mandej kemi Nëntorin e dytë të lavdishem të 28 Nëntorit 1912 në Vlorë ku Patriotet Ismail Qemaili me delegatët tjerë shpallen mëvetsinë tonë .

Populli shqiptar gjithëmonë nëpër historinë e vet sa të lavdishme por edhe të dhimbshme është detyruar të luftojë me shpatë dhe pushkë në duar duke berë luftra mbrojtëse çlirimtare .

Këto ngjarje historike rezistenca në luftën antinazifashiste , rezistenca e Gjigandëve Adem Demaçi , Fazli Greicevci dhe Ukshin Hotit ilegalja erdhen deri te 28 Nëntori 1997 ku në Llaushë të Drenices UÇK -ja doli në skenë si dalëzotese e atdheut .

Rënia e Legjendes Adem Jasharit në mars 1998 , solli në dylyftim me serbet UÇK -në .

Ushtaraket e shquar Xhelal Hajda i njohur me nofkën Toni dhe sypatremburi Selajdin Mullaabazi -Mici , Bekim Berisha , Ismet Jashari e qindra mijera luftëtarë u inkuadruan në UÇK .

Kolosi Xhelal Hajda Toni erdhi në Kosovë për tu bashkuar me trimin Selajdin Mullaabazi -Mici siç thotë Komandanti i ZOD Ramush Haradinaj për ti thirrur djemte dhe vashat tjera në UÇK .

Ardhja e Tonit në luftën tonë ishte impuls i madh kur dihet përvoja e tij në lufterat tjera ballkanike kundër Serbisë .

Toni ishte Shef Shtabi i UÇK së në Dukagjin dhe ishte shtyllë e Ramushit , Bedri Shales dhe tmerr i okupatorit serb të dëshmuar ndër beteja nga Drenica në Pashtrik .

Toni ishte luftëtar i madh profesionist , frymëzues modest dhe me autoritet të madh në popull e ushtri .

Me shkruar për dëshmoret nuk mjafton libra tonelata , jemi në 20 vjetorin e rënies së Tonit , Micit , Hamdi Hajrizit , Bektesh Halitit dhe Nezir Imerit të renë heroikisht mbi fshatin Opterushë të Rahovecit me 06 Nëntor 1998 .Kjo ishte humbje e madhe për luftën tonë por UÇK-ja mori hakë në sa e sa beteja të tjera

Këta flakadan lirie , ranë për të mos vdekur kurrë se dihet se pa luftën tonë liria nuk do vinte kurrë .

U Realizoftë amaneti i deshmoreve , lavdi deshmoreve dhe martireve .

Erald Selca -Opinionist