Proaqua e Strugës :Angazhim maksimal për pastrimin e ujit

NPN Proaqua Strugë I njofton të gjithë konsumatorët e shërbimeve të saj se prej mëngjesit të sotëm të gjitha ekipet e sektorit teknik janë në teren dhe janë duke I ndërmarrë të gjithë aktivitetet për pastrimin sa më shpejtë të linjave nga uji I turbulluar.


Brenda ditës gjendja do të normalizohet dhe së shpejti uji do të jetë I sigurt për pije.
Pasi të jetë kthyer gjendja e ujit të normalitet do t’ju informojmë që të vazhdoni me konsumin e tij për të gjitha nevojat, ndërkohë ju rekomandojmë të vazhdoni ta përdorni vetëm për nevoja sanitare dhe teknike.
Me respekt,
NPN Proaqua Strugë.

МЈП Проаква Струга ги известува сите корисници на нејзините услуги дека од утринава сите екипи од секторот за техника се излезени на терен и ги преземаат сите активности за што побрзо чистење на линиите од заматената вода.

Во текот на денов состојбата ќе се нормализира и наскоро водата ќе биде безбедна за пиење.
Откако ќе биде нормализирана состојбата на водата ќе ве информираме за да продолжите да ја користите водата за сите потреби, во меѓувреме препорачување да продолжите да ја користите само за санитарни и технички потреби.

Loading...
loading...Loading…


loading…