Reklamo ketu!

Shqipja zyrtare në Maqedoni,Kuvendi e miraton ligjin

Është miratuar ligji për përdorimin e gjuhëve me 64 vota “për” dhe asnjë kundër dhe të përmbajtur, transmeton Portalb.mk.

Votimit i ligjit është bërë pa shqyrtimin e amendamenteve të VMRO-DPMNE-së.

Votimit i ka paraprirë një tension mes deputetëve të VMRO-DPMNE, bashkë me ish liderin e saj, Nikolla Gruevski dhe kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi.