17 fotografi të Strugës në “kohën” e Italisë !

(28-08-1941)

Autoritetet politike dhe ato fetare marshojnë në rrugët e Strugës me mbështetjen e banorëve vendas Geg e Toskë në rastin e ceremonisë fashisto-Italiane në sheshin e ashtu thirrur sot (sheshi i komunistëve sllavë).
Banorët njëkohësisht jan mbledhur aty për të shmangur shkeljen mbi të drejtat tona Shqipëtare me tabela dhe fjalë urretjesh ndaj pushtimit sllav, kryesisht nga banorët e Veleshtës dhe Livadhisë.
Në krye të një harku me lule dhe banderolave Italo-Shqipëtare qëndron mbishkrimi : “RROFT SHQIPNIA E MADHE” !!!

Taulant Ajdini (Çami)/Strugalajm.com

StrugaLajm


Loading...
loading...