300.000 shtatzëna vdesin në vit për shkak të mungesës së përkujdesjes

Gjysma e grave shtatzëna në botë nuk marrin ndihmë adekuate gjatë shtatzënisë dhe vetëm 50 për qind prej tyre kryejnë në minimum katër kontrolle, të cilat rekomandohen në shtatzëni. Kështu është thënë në Kongresin Botëror të medicinës perinatale, i cili po mbahet në Beograd. Në këtë kongres u tha se çdo ditë në botë vdesin 830 gra për shkak të komplikimeve në shtatzëni ose gjatë lindjes.

StrugaLajm
In : Aktuale

Loading...
loading...