8474 shqiptarë janë deklaruar bullgar dhe kanë marr pasaportë të Bullgarisë

Nga fillimi i vitit 2015 deri në korrikun e vitit 2022 8474 shqiptarë nga Shqipëria morën miratimin për pretendimet e tyre se janë me origjinë bullgare. Shqiptarët janë në vendin e pestë në mesin e të huajve që aplikuan për pasaportë bullgare. Para tyre janë Maqedonia dhe Ukraina. Moldavia dhe Serbia. Agjencia Shtetërore për Bullgarët Jashtë vendit (DABCH) publikoi të dhënat për pëlqimin e dhënë për marrjen e nënshtetësisë bullgare.

StrugaLajm
Loading…


loading…