A duhen lexuar kaq shumë lajmet për luftën

Nëse jeni zgjuar këtë mëngjes, keni parë lajmet dhe jeni ndjerë gjithnjë e më i shqetësuar për luftën në Ukrainë, nuk jeni vetëm.
Pas një pandemie 2-vjeçare edhe ekspertët pajtohen se ndjenja e mbingarkesës emocionale është normale.

“Është e drejtë që mendon para së gjithash për ndikimin tek ata që janë në mes të konfliktit. Është gjithashtu krejtësisht normale të ndihesh i mërzitur nga larg nga ajo që po shohim në Ukrainë” – thotë eksperti Alex Bushill.StrugaLajmStrugaLajm

“Është shumë e natyrshme të shqetësohesh nga ajo që po shohim. Nuk do të ishe njeri nëse nuk do ta kishe bërë”, – thotë ai.StrugaLajm

Kjo nuk çon gjithmonë në gjendje ankthi, por ekspertët bien dakord për disa mënyra kryesore për ta shmangur atë: hani mirë, dilni jashtë, hiqni telefonin, lidhuni me njerëzit dhe pushoni.

Të gjitha këto janë këshilla mjaft themelore, por kur jeni të stresuar, mund të jenë të vështira për t’u respektuar. 

In : Aktuale

Loading...
loading...