Aleanca i kundërpërgjigjet BDI-së:Partia që për dy dekada nuk arriti të ndërtojë 2 kilometra autostradë kërkon përgjegjësi

Pas dy dekadave dështime e krime, askush nuk mban përgjegjësi

Është rëndë të mposhtësh një sistem hibrid dhe kriminal që mban peng jetën e qytetarëve në RMV, e më së shumti të atyre shqiptar. Përgjegjësi politike nuk ka mbajtur partia e integristëve që për dy dekada nuk arriti të ndërtojë 2 kilometra autostradë. Përgjegjësi nuk mbajtën as për djegien e 14 qytetarëve të Tetovës në spitalin modular. Askush nuk mbajti përgjegjësi as për rrokullisjen e autobusit. Për dy dekada premtoni hapjen e një vendkalimi kufitar dhe nuk e bëtë, dy dekada Zajazi nuk ka kanalizim, nxënësit shqiptarë në shumë vendbanime ende nuk mund të mësojnë në gjuhën amtare.

Po të mos ishin forcat progresive nga opozita, ju sot ende do të ishit në pushtet me Nikolla Gruevskin dhe vendi nuk do të ishte anëtar i NATO-s. Ju nuk u turpëruat as për ofendimet në enciklopedi, në tekstet shkollore dhe as kur ju thanë se shqiptarët nuk vlejnë për pesë pare.

Përgjegjësi do të ketë, si për ata që vjedhin vullnetin e qytetarëve ashtu dhe për ata që tani e dy dekada vjedhin edhe pasurinë e qytetarëve. Përgjegjësi do të ketë edhe për metodat mafioze për të shpëtuar përkohësisht regjimin hibrid dhe për çdo krim që është bërë deri më tani. Përgjegjësisë nuk do të mund t’i ikni dhe askush nuk do të mund të ju shpëtojë.


По две децении неуспеси и злосторства, никој не сноси одговорност

Тешко е да се порази хибриден и криминален систем кој ги држи во заложништво животите на граѓаните во РСМ, а повеќе на албанците. Политичка одговорност не сноси партијата на интегративците кои две децении не успеаја да направат 2 километри автопат. Тие не сносија одговорност ниту за изгорењето на 14 тетовци во модуларната болница. Никој не сноси одговорност ниту за превртувањето на автобусот. Две децении ветувавте дека ќе отворите граничен премин и не го сторивте тоа, две децении Зајас нема канализација, албанците ученици во многу населени места се уште не учат на мајчин јазик.

Да не беа прогресивните сили од опозицијата, вие и денес ќе бевте на власт со Никола Груевски и земјата немаше да биде членка на НАТО. Вие не се срамевте ниту од навредите во енциклопедијата, ниту во учебниците, ниту кога ви кажаа дека Албанците не вредат пет пари.

Одговорност ќе има, и за оние кои ја крадат волјата на граѓаните и за оние кои сега две децении го крадат имотот на граѓаните. Одговорност ќе има и за мафијашките методи за привремено спасување на хибридниот режим и за секое злосторство што е направено досега. Нема да можете да избегате од одговорноста и никој нема да може да ве спаси.

ALEANCA PËR SHQIPTARËT | АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ | THE ALLIANCE FOR ALBANIANS

Loading...
loading...Loading…


loading…