Aleanca i kundërpërgjigjet LEN:Nuk e japim anëtarin e KSHZ-së

Reagimi i partive të sotshme opozitare është i pabazë dhe vetëm dëshmon mungesën e kozistencës së qëndrimeve të tyre politike. Para se të kërkojnë anëtarin e KSHZ-së duke u thirur në opozitë, Lëvizja Besa duhet të pranojë manipulimin e vitit 2020, kur duke qenë madje pjesë e listave të përbashkëta me koalicionin “MOZEME” në pushtet mbajtën anëtatin e KSHZ-së.
Kujtojmë opinionin se aktualisht nuk po zgjidhet përbërje e re e KSHZ-së, por vetëm zëvendësohet anëtari i nominuar nga Aleanca për Shqiptarët, në përputhje me ligjin dhe zgjedhjet e fundit parlamentare. Njëkohësisht rikujtohmë tre subjektet që sot janë në opozitë, se asnjëri prej tyre nuk ka garuar vetë në zgjedhje dhe nuk i ka fituar mandatet nga lista e tyre, por dy kanë qenë pjesë e koalicioneve dhe njëra pjesë e BDI-së. Përveç kësaj zgjedhjet parlamentare nuk janë caktuar dhe ndryshimi i përbërjes së forcave pilitike në KSHZ mund të bëhet vetëm me një marëveshje mes katër partive më të mëdha dhe me ndryshimin e Kodit Zgjedhor. Deri atëherë përbërja mbetet e njëjtë dhe vetëm zëvendësohet anëtari i nominuar nga ASH.

StrugaLajm

Реакцијата на денешните опозициски партии е неоснована и само ја докажува неконзистентноста на нивните политички позиции. Пред да го бара членот на ДИК повикувајќи се на опозиција, Движењето Беса мора да ја прифати манипулацијата од 2020 година, кога дури и како дел од заедничките листи со коалицијата „МОЖЕМЕ“ на власт, го задржаа членот во ДИК.
Ја потсетуваме јавноста дека во моментов не се избира новиот состав на ДИК, туку се менува само членот предложен од Алијансата за Албанците, согласно законот и последните парламентарни избори. Воедно, ги потсетуваме трите субјекти кои денеска се во опозиција, дека ниту еден од нив не се натпреваруваше сам на избори и не ги доби мандатите од нивната листа, туку два беа дел од коалиции, а еден дел од ДУИ. Дополнително, парламентарните избори не се закажани и промената на составот на политичките сили во ДИК може да се направи само со договор меѓу четирите најголеми партии и со измена на Изборниот законик. Дотогаш составот останува ист и се заменува само членот предложен од АА.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...