Aleanca Për Shqiptarët uron Mickoskin pas zgjedhjes në krye të VMRO-së

Urojmë z. Hristian Mickoski për rizgjedhjen në krye të VMRO-DPMNE-së për katër vitet e ardhshme. Anëtarët e kësaj partie i urojmë për Kongresin e suksesshëm, si hap i rëndësishëm në konsolidimin e mëtejmë të strukturave partiake dhe ofertës opozitare.  

Problemet me të cilat përballen qytetarët si pasojë e regjimit të korruptuar dhe të kriminalizuar LSDM-BDI janë të shumta. Opozitën e sotme e pret shumë punë për të përmirësuar jetën e qytetarëve, veçanërisht në luftën kundër krimit dhe korrupsionit, zhvillimin ekonomik dhe barazinë e qytetarëve pa dallime, si parakushte themelore për të materializuar perspektivën evropiane të vendit.

На г. Христијан Мицкоски му честитаме за повторниот избор како претседател на ВМРО-ДПМНЕ за следните четири години. Исто така им честитаме на членовите на партијата за успешниот Конгрес, како важен чекор во понатамошната консолидација на партиските структури и понудата на опозицијата.

Проблемите со кои се соочуваат граѓаните како последица на коруптивниот и криминален режим на СДСМ-ДУИ се многубројни. Денешната опозиција ја очекува многу работа за подобрување на условите на животот на граѓаните, а посебно во борбата со криминалот и корупцијата, економскиот развој и еднаквоста на граѓаните без никакви поделби, како основни предуслови за материјализирање на европската перспектива на земјата.

Me respekt/Со почит,

ALEANCA PËR SHQIPTARËT | АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ | THE ALLIANCE FOR ALBANIANS

Loading...
loading...

Loading…


loading…