Zvicra posedon rezervat më të mëdha të floririt në Evropë

 

Zvicra ka rezervat më të mëdha të arit dhe të devizave në Evropë, tregojnë të dhënat e burimeve referuese “Vorld faktobuk”, i cili punon në Agjencinë Qendrore të Inteligjencës në SHBA.

Në hartën, që e publikoi “Vorlld faktobuk”, janë treguar rezerva të devizave dhe të arit në dollarë në të gjitha vendet evropiane, ndërsa të cilat janë në dispozicion të pushtetit qendror monetar për përdorim të përmbushjes së balancës për nevojat e pagesës.

Sipas kësaj harte, rezervat e arit dhe të devizave në Zvicër janë 679.3 miliardë dollar. Në vendin e dytë është Rusia me rezerva të arit dhe devizave në vlerë prej 418.5 miliardë dollar, ndërsa në vendin e tretë është Gjermania me rezerva të devizave dhe të arit në vlerë prej 185.3 miliardë dollar amerikanë.

Rezervat e arit dhe të devizave në vlerë në mes njëqind dhe dyqind miliardë dollarë kanë edhe Çekia, Franca, Italia, Britania e Madhe, Polonia dhe Turqia.

In : Aktuale, Rajoni

Loading...
loading...