ASKUSH SI LUFTËTARET E UÇK-SË NUK JU KA PËRGJIGJUR “DREJTËSISË”

Lufta e drejtë e jona ka qenë cak i sulmeve nga qarqe serbe shqipefolese dhe të huaja sepse UÇK -ja me përpjekje mbinjerëzore me forca paketa e pa përkrahje arriti ta çliroi Kosovën me aleatët e saj . Por pas luftes e deri sot zhvillohet gjueti shtrigash ndaj UÇK së, dhe vet Adem Jasharit ka tendenca me minimizu rolin e saj dhe me përqesh atë nga fryma neojugosllave por dhe për poena politik nga ojq e individë . Dihet boterisht se ky popull me bindje pacifiste mendonte që liria vjen në pjatë e jo me luftë e sot në vend turpërohen shesin predikojnë moral trimeri demagogji pasluftes . Kur folim për drejtesi padrejtësi krejt luftëtaret dhe eproret e UÇK -së pa pasur pikë faji vuajten po vuajnë denime burgjeve vendore dhe atyre të Hagës me herët . Pse u përgjigjen sepse luftuam për liri drejtësi dhe vlera emancipuese. Çlirimtaret vuajten burgjeve po kriminelet serb disa rom ashkali etj dhe shqiptar kuinsling ende sorollaten të lirë . Luften e lavdishme të UÇK së nuk e njollosin dot as matrapazet e shumtë sepse ajo luftë ruajti ADN tonë kombëtare. UÇK ‘ja është një nga arritjet më të mëdha të kombit e ajo e ka fundos Jugosllavinë dhe Slloben ndonese ende po kemi punë me disa mbetje që i falen krahu i luftes e te tillë mbeturina tash i kemi në çdo parti e ojq zaptura zhvatese e në cdo pore te jetes !!! U dasht mu marrë ndryshe me ta po nejse , duhet shteti shoqëria jonë me ligj ta mbroj UÇK dhe vlerat kombëtare . Erald Selca

StrugaLajm
Loading…


loading…