Asnjë zgjidhje me alarmet për bomba në shkolla

– Ministria e Arsimit dhe Shkencës është kundër mësimit onlajn, por vendimi është marrë në bazë të rekomandimeve për siguri. Kështu tha ministri Jeton Shaqiri, ndërsa u shpreh se pret që sa më shpejt Qeveria t’i diskutojë për të gjitha problemet që janë shfaqur – në mësimin tërëditor,  problemet që kanë prindërit të cilët janë të punësuar që të mundet, siç tha, të gjendet një propozim i ri për zgjidhje pas rekomandimit të institucioneve kompetente, duke e pasur parasysh këtë që po rritet numri i shkollave që marrin alarm për bombë, ndërsa objektiv tashmë janë edhe nxënësit e shkollave fillore krahas nxënësve shkollave të mesme.

“Do të analizohet situata, do të merren përvojat nga vendet e tjera dhe do të shqyrtohet komunikimi elektronik. Dje ka qenë numri më i madh i shkollave që kanë marrë mesazhe kërcënuese për bomba të vendosura, disa prej tyre për herë të parë kanë marrë  alarm  dhe nuk kanë qenë të gatshëm ta zbatojnë rekomandimin e MASH-it për mësim onlajn”, tha ministri Shaqiri.StrugaLajm

A mendohet që të gjitha shkollat ​​e mesme të kalojnë në mësimin onlajn, ministri Shaqiri u përgjigj se “nuk është vendim i lehtë” nëse do të jetë për shkollat ​​e mesme në Shkup apo në të gjithë shtetin. “Nuk shpejtojmë  të marrim një vendim të tillë, sepse një vendim i tillë duhet të merret edhe për shkollat fillore.  Sepse dje dhe sot ka më shumë alarme  për shkollat ​​fillore sesa për shkollat ​​e mesme. Në fillim, nuk ishin në shënjestër nxënësit e shkollave fillore, vetëm nxënësit e shkollave të mesme, tani alarme  ka edhe në shkollat ​​fillore,  që hap një problem të ri”, tha Shaqiri, duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve pas takimit të Komitetit Drejtues të Institutit Ndërkombëtar për Teknologji të Qëndrueshme të Evropës Juglindore (SEEIIST).
Loading…


loading…