Çfarë ndodhi në Ladorisht-1944

Medai Shaholli

Masakra e Ladorishtit

Kujtesë:
Nga kalendari historik i ngjarjeve dhe datave të historisë kombëtare

Sot është 28 tetor, datë që shënon 76-vjetorin e Masakrës së Ladorishtit, ku më 28 tetor të vitit 1944, hordhitë barbare naziste në tërheqje e sipër dhe për shkak të rezistencës Antifashiste që po zhvillohej në atë kohë në rrethin e Strugës dhe më gjerë do ta masakrojnë popullatën civile me pretekst të sulmeve dhe pritave ndaj patrullave gjermane.
Në shenjë hakmarrje ata do të kryejnë një masakër të paparë ndaj popullatës civile të fshatit Ladorisht, duke vrarë dhe masakruar brenda një dite afro 90 fshatarë të pafajshëm.

Lavdi viktimave të terrorit nazist!

In : Aktuale, Struge

Loading...
loading...