Çun Lajçi,poezi për Ziadin Selën:I kuqi i Drinit Zi

I kuqi i Drinit Zi( Ziadin Sela )
Ju

s’e duruat krenarinë e tij

Ai

mjerimit tuaj vetëm i qeshi,

dhe me gjakun e vet

u ba bajrak

kurban, mes ujq-delesh.

Ju qençe lehet,

u përjargët,

grrithët

e kruat zhugën

kromën e kruat

i shkundet morrat tuajStrugaLajm

edhe zgjebën.

Ate e përgjakët

por kokat tuaja i kafshuat

Atij

ia xigëluet vetem herdhet,

se ai vinte kuq nga Dri i Zi

me nji kokë

për t’u ba n’flamur

dykrenësh

i përhershem.

In : Aktuale

Loading...
loading...