Do të formohet partia e bullgarëve të Maqedonisë: Rruga Europiane

Filloi iniciativa për formimin e partisë politike Rruga europiane nga ana e bullgarëve të Maqedonisë së Veriut. Nisma është e Aleancës së bullgarëve të Maqedonisë, lëvizje për bashkësi kombëtare dhe shpëtim. Kryetari i shoqatës Dragan Cvetkovski tha se futja e bullgarëve në Kushtetutën e Maqedonisë është nisma e tyre që në korrik të 2020. Siç tha ai, e kanë dërguar nismën deri te Kuvendi për zgjedhjen e deputetit të përbërjes ekzistuese, i cili do të angazhohet për bashkësinë bullgare. Por, siç tha, nuk kanë marrë asnjë përgjigje.StrugaLajm
Loading…


loading…