Erërat dhe stuhitë e borës ndërpresin energjinë elektrike dhe trafikun në disa pjesë të Ballkanit

Erërat e forta dhe stuhitë e borës mbyllën rrugët dhe lanë më shumë se 25 mijë familje në Serbi pa energji të dielën, ndërsa pemët e rrëzuara ndërprenë trafikun në Kroacinë dhe Malin e Zi fqinjë.

Në Kroaci, një alarm i kuq është shpallur për rajonet përgjatë bregdetit të Adriatikut për shkak të erërave veriore që vlerësohen të arrijnë 130 kilometra në orë, raporton Reuters, transmeton Klankosova.tv.

Autoritetet në qytetin bregdetar të Budvës të Malit të Zi paralajmëruan qytetarët që të qëndrojnë brenda pasi era e fortë të shtunën shkatërroi një çati shkolle, rrëzoi pemë dhe shtylla llambash, fundosi një varkë turistike dhe ndërpreu trafikun përgjatë bregdetit.StrugaLajm
Loading…


loading…