Europa do përballet me një verë shumë të nxehtë

Një nga shërbimet më të famshme meteorologjike në botë, Accuweather parashikon që stina e verës sivjet në Evropë do të jetë tepër e nxehtë dhe e thatë.

Në veçanti, thuhet se temperaturat e ajrit në veri të Italisë dhe në ultësirat e Ballkanit mund të arrijnë në 40 gradë. Mund të ketë disa valë nxehtësie më të forta ose nxehtësi afatgjatë për disa javë. Parashikimi kujton atë në vitin 2012, kur pati zjarre shkatërruese. Accuweather, megjithatë, i pret ata më së shumti në Gadishullin Iberik.

Nëse duhet të besohen meteorologët amerikanë, nuk kemi zgjidhje tjetër përveçse të përgatitemi për një verë të gjatë dhe të nxehtë “afrikane”.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...