FAZ gjermane: Vuçiq përdor metodën e mësuesit të tij Millosheviq

Kur Jugosllavia u shpërbë tridhjetë vjet më parë, Serbia luajti një lojë cinike: ndërsa trupat që Beogradi financoi dhe dërgoi për të luftuar, plaçkitën, vranë dhe pushtuan në Kroaci, dhe më vonë në Bosnje, presidenti i Serbisë, Slobodan Millosheviç, veproi si një engjëll i pafajësia.

Ai ka thënë se vendi i tij nuk ka të bëjë fare me të, se është një konflikt mes serbëve vendas dhe vendeve fqinje, shkruan FAZ në një koment.

Ishte një gënjeshtër e qartë, dhe megjithatë vështirë se dikush në Perëndim foli kundër saj. Njerëzit preferuan ta shihnin Millosheviçin si partner në negociata. Putini kopjoi me sukses sistemin e Millosheviçit në Krime në vitin 2014: “burrat e tij të vegjël të gjelbër” ishin forca speciale të ushtrisë ruse pa emblema kombëtare në uniformat e tyre. Zyrtarisht, Kremlini pretendoi se nuk dinte asgjë për të. Sot, kur gënjeshtra nuk është më e nevojshme, Moska krenohet me një operacion special për të kapur Krimenë. Gënjeshtra e djeshme është bërë akti heroik i sotëm.

In : Aktuale

Loading...
loading...