Gëzuar festën mësuese ! (Prof.Fatmire Rizvanit që sot ndërroi jetë)

E ku mund të zgjidhje ditë më të bukur ti mësuese e orëve të para të arsimit shqip; ti Afërditë e kohëve moderne, ti atdhetare dhe ti bijë e nënës Shqipëri. Nuk të harron historia , ty kolege dhe motra ime e dashur. Në fillim të viteve 90-ta kur arsimi shqip mbahej në grykën e pushkëve të kriminelëve sllavo-maqedon, ti ishe ndër të parat që more ditarin dhe iu drejtove nxënësve që të prisnin në bankat e shkollës së parë shqipe, gjimnazit “Hajdar Dushi” në Ladorisht. Mbase ti nuk e zgjodhe këtë ditë, por ishte Zoti ai që të zgjodhi ty në këtë ditë të shenjtë Kombëtare, që të mbetesh një copëz Flamur në këtë ditë historike -përjetësisht.
U prehsh në paqe, mësuese e dashur.
Lebit Murtishi

StrugaLajm

Loading...
loading...