Gjermania propozon “Berlin Plus” për Ballkanin Perëndimor

Ministri i Jashtëm gjerman, Sigmar Gabriel, bëri publik një plan të ri për Ballkanin Perëndimor, agjendën “Berlin Plus”, si një nxitje shtesë për ta bërë rajonin një mjedis tërheqës ekonomik dhe popullatën lokale progres të dukshëm. Ministri Gabriel tha se “Berlin Plus” parashikon përpjekje shtesë dhe burime financiare për të përshpejtuar progresin e rajonit drejt BE-së, të paraqitur në Berlin në një konferencë me kolegët e tyre nga vendet e Ballkanit Perëndimor, organizuar nga Instituti Aspen. Në konferencën që ishte mbajtur në Berlin ai tha se ishte nxitur nga zhvillimet e vendeve në rajon që paraqesin kërcënim për stabilitetin, përcjell albinfo.ch. Plani “Berlin Plus” ka propozuar krijimin e një fondi për infrastrukturën dhe teknologjinë, për të cilën BE-ja, Shoqata Evropiane e Tregtisë së Lirë (EFTA) dhe Zona Ekonomike Evropiane (EEA) mund të jenë donatorë potencialë. Gjermania me mekanizmat për bashkëpunim dhe zhvillim mund të orientojë më mirë te nevojat e rajonit, duke përfshirë edhe krijimin e fondeve të veçanta për “start-up” për trajnimin profesional dhe zhvillimin e infrastrukturës IT.

StrugaLajm
Loading…


loading…