Gjobë deri në 10,000 euro për pronarët që do të përvetësojnë pagën minimale të shtetit

Punëdhënësit do të marrin një gjobë deri në 10,000 euro nëse përvetësojnë pagën minimale të marrë nga shteti për pagimin e pagave për punëtorët. Përveç kthimit të parave, ata gjithashtu do të mbajnë përgjegjësi penale, përcjell FLAKA.

Pasi u “djeg” një herë, Qeveria tani ka vendosur të shtrëngojë kriteret për ndihmë shtetërore për kompanitë me paketën e katërt të masave anti-krizë. Për mikro-ndërmarrjet më të vogla gjoba është nga 500 në 1000 euro dhe 10,000 është për kompanitë e mëdha që nuk do të paguajnë punëtorët të gjithë shumën që morën nga shteti. Ligji u miratua dje nga Qeveria. Dhe ndihma ndryshon në varësi të asaj se sa kriza e koronës ka ndikuar në biznes.

“Kompanitë të cilat kanë të ardhura të zvogëluara nga 30 deri 40 për qind do të marrin ndihmë financiare nga 14.500 për të punësuar; për të ardhura të zvogëluara prej 40,1 % deri në 50 % janë paraparë deri në 15.955 denarë për punonjës, kurse për mbi 80 % do të marrin deri në 21.766 denarë për të punësuar”, njofton Ministria e Financave.

Pas kritikave të publikut, nga 70 milion euro nga Buxheti për pagesën e pagave tetor, nëntor dhe dhjetor, nuk do të ketë para për kompanitë që kanë pasur një fitim prej mbi 10 milion euro në tre vitet e fundit.

Skandali me abuzimet e ndihmës së mëparshme shtetërore nxori në sipërfaqe qindra punëdhënës që vunë paratë e shtetit për pagimin e pagës minimale në xhepat e tyre. Pasi qeveria u la atyre hapësirë ​​për të paguar, rreth 240 punëdhënës paguan paratë dhe rreth 340 mbetën në listë të cilët keqpërdorën 180,000 euro nga minimumi shtetëror. Qeveria dërgoi një listë të kompanive në Prokurori dhe kërkoi që pronarët të mbajnë përgjegjësi penale. Prokuroria ende po heton dhe nuk zbulon detaje.

In : Aktuale

Loading...
loading...