Historia e fustanellës shqiptare dhe grabitja greke

Fustanella është padyshim një ndër veshjet më të vjetra e cila shfaqet dendur edhe ne zbulimet e ndryshme arkeologjike.

Objekte, gravura, piktura të shumta pasqyrojnë luftëtaret me fustanelle…

Shumë autorë kanë shkruar për të, madje edhe mjaft figura të njohura të historisë shqiptare shfaqen me këtë veshje…

Por pavarësisht kësaj lidhje të gjatë, shumë gjëra me kohën kanë ndryshuar.

Cila është arsyeja? Përse fustanella sot konsiderohet një histori e grabitur? Si qëndron e vërteta e kësaj veshje të lashtë dhe lidhjes së saj me shqiptarët?

Loading...
loading...Loading…


loading…