I marrin pagat e majme, por mungojnë në punë dhe nuk i kryejnë detyrat

Në Parlamentin e Maqedonisë në të shumtën e rasteve seancat parlamentare janë duke u zhvilluar gjysmë të zbrazët. Deputetë i marrin pagat e majme, por nuk marrin mundin ti kryejnë detyrat e parapara me ligj për ta përfaqësua votuesin e tyre dhe qytetarët.
Si pasoj shpeherë ndodhin përpjekjet e pasuksesshme për të siguruar një kuorum për punë dhe votim të ligjeve. Këto janë fotografitë që kemi parë kohët e fundit në legjislaturë.

Sigurimi i kuorumit është një problem rreth të cilit deputetët nga mazhoranca dhe opozita tejkalojnë njëri-tjetrin, por kohët e fundit vërehet mungesa e përfaqësuesve të disa institucioneve, raportet vjetore ose programet e të cilave janë në rend dite.

Loading...
loading...Loading…


loading…