Ja çfarë anije fsheh liqeni i Ohrit!

Qendra për notim Akvatek ka hulumtuar dhe dokumentuar se në liqenin e Ohrit ka shumë anije të fundosura.

Shtatë anije nga lufta e parë botërore janë të fundosura në liqenin e Ohrit ndërkohë që pjesë të tyre në formë të mëdha janë të vendosura në Strugë.

Anijet gjenden 1 mijë metra larg bregliqenit në Strugë në thellësi prej 7 metra.StrugaLajm

Nga kjo qendër planifikojnë të dokumentojnë gjithë anijet e fundosura me gjithë detajet dhe lokacionin që të mbrohen nga arkeologët.

In : Aktuale

Loading...
loading...