Ja masat e reja për pasagjerët në aeroportet zvicerane

Masat e reja për aeroportet e Cyrihut, Gjenevës dhe Bazelit, si dhe për linjat ajrore me bazë në Zvicër përshkruhen në një dokument prej 30 faqesh nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH), ribotuar në SonntagsZeitung, përcjell albinfo.ch.

Kontrollimi i temperaturës së pasagjerëve në aeroport

Sensorët e temperaturës mund të përdoren në aeroportet zvicerane për të zbuluar temperaturën e trupit më të lartë se 38C.

Deri më tani Zvicra ka hequr dorë nga teste të tilla si një kusht hyrje dhe dalje.

Sidoqoftë, Alitalia tashmë po mat temperaturën e pasagjerëve në Aeroportin e Cyrihut me udhëzimet e qeverisë italiane. Udhëtarëve me ethe u ndalohet hyrja në aeroplan.

Ata që kanë një certifikatë mjekësore duhet të jenë në gjendje të anulojnë ose rishikojnë udhëtimin e tyre falas deri në gjashtë orë para nisjes.

Rregullat për valixhe

Rregullat për bagazhet e transportit gjithashtu ka të ngjarë të ndryshojnë gjatë fluturimeve nga Zvicra. Për shembull, Emirates Airlines tashmë ka vendosur që bagazhet e duarve tani duhet të kontrollohen. Vetëm “sende të rëndësishme, si çanta dore, çanta ose sende për fëmijë”, lejohen në kabinë.

Brenda aeroplanit

Të presësh përpara tualetit në bord, siç ndodh zakonisht me fluturime të largëta, nuk mund të tolerohet më. Distancimi shoqëror në një aeroplan është përgjithësisht i vështirë për t’u mbajtur, veçanërisht kur pasagjerët mblidhen para tualetit.

Gjithashtu nuk duhet të ketë këmbë të shtrirë në rresht, dhe veçanërisht në fluturime me destinacione të shkurtra; pije dhe ushqime nuk do të shërbehen më; dhe shitjet pa tarifa në bord gjithashtu mund të ndalohen.StrugaLajm

Një nga masat e propozuara është që linjat ajrore nuk duhet t’i lejojnë udhëtarët e tyre të qëndrojnë në një avion të vonuar për më shumë se gjysmë ore.

Po për distancimin shoqëror?

Është folur shumë për linjat ajrore që eliminojnë vendet e mesme, por linjat ajrore të Zvicrës SWISS, Edelweiss dhe Helvetic nuk janë zotuar të ndërmarrin këtë hap drastik në kabinat e tyre të Ekonomisë, gjë që do të shkaktonte që çmimet e biletave të rriten.

Sidoqoftë SWISS po rekomandon që pasagjerët të veshin maska në bord të paktën më 31 gusht, dhe t’i përdorin ato në aeroport para ose pas fluturimeve, “sa herë që distanca e mjaftueshme sociale nuk mund të respektohet në mënyrë të duhur”.

Maskat

Qeveria zvicerane ka njoftuar se maska do të kërkohet në të gjithë aeroplanët – pavarësisht nëse ato janë komerciale, private apo kartele – nga e shtuna, më 15 gusht.

Aktualisht maska kërkohet në bordin e shumicës së avionëve komercialë, megjithatë kjo ka qenë një politikë e vendosur nga kompanitë e linjave ajrore sesa si kërkesë e qeverisë Zvicerane. Për shembull, linjat ajrore zvicerane vendosën një kërkesë të detyrueshme për maskë në 6 korrik.

Tani, pasagjerëve në të gjithë avionët që fluturojnë brenda, duke u ngritur nga deti ose zbarkuar në Zvicër do t’ju kërkohet të mbajnë maska – duke pasqyruar rregulla të ngjashme për të gjitha mënyrat e transportit publik në gjithë vendin.

In : Aktuale

Loading...
loading...