Ja sa para si donacione morrën BDI, ASH-Alternativa dhe PDSH

Zyrtarë të partisë, deputetë aktualë dhe ish-zyrtarë, ministra, por edhe persona që nuk janë të njohur për publikun, janë paraqitur si donatorë të partive politike gjatw fushatws sw 15 korrikut, përcjell agjencia e lajmeve INA.

Sipas raporteve të paraqitura pranë Zyrës së Kontrollit Shtetëror.Partitë që hynë në Parlament morën donacione gati një milion euro, sipas raporteve të paraqitura pranë Zyrës së Revizionit Shtetëror. VMRO-DPMNE mblodhi më shumë donacione, dhe koalicioni i udhëhequr nga LSDM mblodhi më shumë se dy herë më pak.
Partitë nga blloku shqiptar kanë marr donacione më modeste.

Për BDI-në, e cila fitoi 15 deputetë në zgjedhje, 12 vetë dhanw donacione. Ata dhanë gjithsej 74 mijë euro.StrugaLajm

Raporti i korrigjuar i paraqitur në auditim nga Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa tregon se ata transferuan 100 mijë euro nga llogaria themelore e zgjedhjeve, dhe një person që dha 1000 denarë paraqitet si dhurues në llogarinë zgjedhore.

Për PDSH-në, 14 persona e hapwn kuletwn, të cilët dhanë rreth 16 mijë euro. Midis tyre është lideri i partisë Menduh Thaçi, i cili dha pothuajse 3,000 euro. 

In : Aktuale

Loading...
loading...