Ja shtetet ku shoferët nga Maqedonia duhet të posedojnë patentë ndërkombëtare

Sipas ligjeve në fuqi të Qeverisë greke, shtetasit të vendeve të cilët nuk janë pjesë e Bashkimit Evropian, përveç patent shoferit të shtetit nga vijnë duhen të posedojnë edhe patent shoferi ndërkombëtarë , ndërsa gjoba për mos posedimin e kësaj ëeje është 200 euro.

Ndërsa qytetarët të ciët udhëtojnë në Shqipëri, Mal të Zi, Serbi, Bullgari, Slloveni, Rumani, Itali dhe spanj[ nuk e kanë të deturueshme posedimin e patent shoferit ndërkombëtarë, por është e pjaftueshme të posedojnë patent shoferin të  shtetit nga vijnë.

Me këto shtete Maqedonia ka të firmosur marrëveshje për njohjen e reciproke të lejeve për vozitje .StrugaLajm

Nga shtetet e rajonit përveç në Greqi patent shoferi ndërkombëtar duhet të posedohet në rast se udhetohet në drejtim të Kroacisë.

In : Aktuale

Loading...
loading...