Ja si është gjendja e rrugëve në Maqedoni

Qarkullimi në rrugët shtetërore zhvillohet pa probleme, kryesisht në rrugë me lagështirë.

Reshje bore me intensitet të ulët janë shënuar në rrugën Stracin – Kriva Pallankë dhe në Dellçevë, ndërsa me intensitet mesatar në qafën e malit Gjavato, por për momentin nuk paraqesin pengesë për rrjedhën e komunikacionit.

Intensiteti i qarkullimit në rrugët rrugore jashtë zonave urbane është mesatar. Në vendkalimet kufitare nga ana e Maqedonisë nuk ka më vonesa për hyrje dhe dalje nga vendi.

closevolume_off
AMSM rekomandon rregullim të shpejtësisë së lëvizjes, respektim të sinjalistikës në komunikacion dhe menaxhim të kujdesshëm të automjeteve, veçanërisht në rrugët nëpër lugina, lugina lumore dhe gryka, ku ka mundësi për rrëshqitje të dheut. Kjo veçanërisht vlen për segmentet Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë.StrugaLajm

Për shkak të rritjes së nivelit të ujit të lumit Radika, ura që shpie në fshatrat Nistrovë, Bibay, Tanushë, Grekaj dhe Nivishtë (komuna e Mavrovës dhe Rostushës) është rrënuar që nga data 16.12.2022.

Nga data 15.11.2022 ka filluar detyrimi ligjor për posedim të detyrueshëm të pajisjeve dimërore në automjete, pavarësisht nga kushtet aktuale të motit. Ky detyrim do të zgjasë deri më 15 mars 2023. Ju mund të lexoni më shumë informacion këtu.

Rruga Ohër – Resnjë, përmes Parkut Kombëtar Galiçicë, është e mbyllur për qarkullim nga data 1 nëntor 2022 për të gjitha llojet e automjeteve.
Loading…


loading…