Ja vendet me më shumë milioner në ballkan

Banka zvicerane Credit Suisse ka publikuar listën e vendeve të Ballkanit Perëndimor, sipas numrit të milionerëve sipas pasurisë neto (në dollarë amerikan) bazuar në vlerësimin vjetor të pasurisë dhe pasurisë, përcjell INA.

Nga vendet e Ballkanit, në listë është Greqia që zë vendin e 38-të, ndërsa Serbia e zë vendin e 47-të nga 48 shtete.

Serbia ka 33 mijë milionerë, ndërsa Greqia 81.

Maqedonia e Veriut, Kosova, Shqipëria, Mali i Zi nuk janë në listë, por as vendet e tjera nga Ballkani.

Në vend të parë renditen SHBA-të me 25.580.000 milionerë të pabesueshëm, që në peshën globale të milionerëve zë 39.1 për qind.

Pas tyre është Kina me 6,190,000 milionerë dhe në vendin e tretë është Japonia me 3,366,000 milionerë.

Rusia është në vendin e 20-të.

E ndarë sipas rajoneve, Amerika e Veriut ka më shumë milionerë, e ndjekur nga Evropa, e ndjekur nga Azia.

Sipas vlerësimeve, në mesin e vitit 2021, në botë kishte 56 milionë njerëz, pasuria e të cilëve kalonte një milion dollarë amerikanë, nga të cilët pothuajse 40% jetonin në Shtetet e Bashkuara. Pasuria e përgjithshme neto e të gjithë milionerëve ishte rreth 158.261 trilion dollarë.(INA)

In : Aktuale

Loading...
loading...