Ju ndoshta nuk dini si ta përdorni Google siç duhet, 3 këshilla që do t’ju ndihmojnë

Çdo ditë, rreth 4.3 miliardë njerëz hapin celularin ose kompjuterin e tyre, shkojnë në Google dhe kërkojnë gjëra. Mirëpo, prej tyre, shumë pak dinë ta përdorin atë siç duhet.

Më poshtë do të shikojmë 3 gjëra që jo vetëm që nuk i dimë, por tani që i dimë, do t’i bëjmë Google në mënyrë më korrekte dhe efikase.

“Thonjëza”

Duke vendosur thonjëza në anglisht ne kërkojmë pikërisht frazën që ato përmbajnë. Kjo do të thotë, nëse kërkojmë për termin “reçel qershie”, ai do të na tregojë vetëm rezultatet që përmbajnë të dyja fjalët, jo vetëm reçel dhe vetëm qershi. Edhe jeta jonë do të bëhet më e lehtë.

Vijë me onde ~StrugaLajm

Kjo vijë e gërvishtur ose e ndërprerë, siç ju pëlqen më shumë, do të shfaqë sinonime të fjalës që e vendosim pranë. Për shembull, nëse kërkojmë ~ klasa, do të na tregojë gjithashtu rezultate rreth mësimeve, stërvitjes etj.

Periudha e dyfishtë…

Po, ajo që shumë njerëz përdorin gabimisht për desifonët në të vërtetë ka një përdorim dhe tregon një kohëzgjatje. Dmth po të kërkojmë për “filmat 1980..2000” do të na tregojë prodhimet që kanë dalë në atë njëzetvjeçar.
Loading…


loading…