Kërçovë, dy shkolla në një godinë

 

 Në rast se Marrëveshja e Ohrit nga viti 2001 duheshe të sjell integrim më të madh të shqiptarëve në shoqëri, tendencat dhe rezultatet nga procesi i arsimit në Maqedoni janë plotësisht denigruese.

Situatat konfliktuoze nëpër shkolla janë zgjidhur me ndarje të plotë të nxënësve shqiptarë dhe maqedonas madje edhe në objekte të veçanta edhe pse nën ombrellën e subjektit të njëjtë juridik.StrugaLajmStrugaLajm

Kjo ndoshta ka ulur numrin e rrahjeve në baza etnike por edhe ka pamundësuar kontaktet mes mocanikëve nga bashkësi të ndryshme etnike.

Vallë a është koha për një qasje ndryshe, dhe për vendime më të guximshme, përgjigjen nga materiali në vazhdim të përgatitur nga Zoran Jovanovski, për emisionin “360 gradë”.StrugaLajm

       

In : Aktuale

Loading...
loading...