Këshilla para se të udhëtoni nga Zvicra

Vera është këtu, dhe Zvicra si dhe shumica e kufijve të BE-së janë të hapura për turistët. A jeni duke u përgatitur ‘për pushime jashtë vendit’?

Para se të largoheni, këtu janë disa këshilla nga agjensia Zvicerane e Konsumatorëve FRC, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Fluturimi juaj anulohet nga linja ajrore.

Në këtë rast, duhet të merrni një rimbursim të plotë. Aktualisht linjat ajrore e bëjnë më të vështirë këtë kthim për shkak se ata dëshirojnë që ju të zgjidhni një shtyrje ose një kupon. Ju mund ta pranoni këtë alternativë, por nuk keni pse. Sidoqoftë, nuk do të mund të kërkoni kompensim shtesë, pasi kjo është një rrethanë e jashtëzakonshme. StrugaLajm

Por nëse duhet të zgjasni qëndrimin tuaj jashtë vendit për shkak të anulimit, dhe kjo është subjekt i rregulloreve evropiane, ju mund të paguheni për akomodim dhe ushqime shtesë për një periudhë prej dy deri në tre ditë.

Nëse fluturimi juaj është i mirëmbajtur, por nuk doni më të udhëtoni nga frika, kthimi i fluturimit tuaj nuk është i garantuar, me përjashtim të taksave të aeroportit. Sidoqoftë, duke marrë parasysh rrethanat e jashtëzakonshme, disa kompani ajrore mund (por nuk janë të detyruara) të modifikojnë rezervimin ose t’ju japin një kredi për një fluturim të ri, përcjell tutje albinfo.ch.StrugaLajm

Udhëtimi juaj në pako anulohet nga agjensia juaj e udhëtimit ose nga operatori turistik

Në këtë rast, agjensia do të duhet të rimbursojë paratë tuaja ose t’ju ofrojë një udhëtim ekuivalent zëvendësimi ose një shtyrje të udhëtimit të anuluar.

A do të kthehen netët e hotelit tuaj të papërdorura?

Rimbursimet për rezervimet në hotel bëhen në përputhje me politikën e institucionit, kështu që duhet të lexoni para se të rezervoni. Kjo varet gjithashtu nga fakti nëse hoteli mbylli dyert e tij, në këtë rast ai duhet të kthejë paratë tuaja, ose nëse e anuloni vetë rezervimin.

/albinfo

In : Aktuale

Loading...
loading...