Kovaçevski: Edhe hebrenjtë do të hyjnë në Kushtetutë

Kryeministri Dimitar Kovaçevski tha se komuniteti hebre do të jetë një nga komunitetet që duhet të jenë pjesë e Kushtetutës sonë gjatë ndryshimeve kushtetuese që duhet të miratohen nga Kuvendi.

Ndryshimi i Kushtetutës për të përfshirë bullgarët është kusht që Maqedonia të vazhdojë negociatat për anëtarësim me Bashkimin Evropian pas përfundimit të skriningut në fund të vitit. Përveç bullgarëve dhe hebrenjve, parashikohet që në preambulën e Kushtetutës të përfshihen edhe kroatët dhe malazezët.

“Kam pasur një takim me përfaqësuesit e Knesetit, asamblesë izraelite. Ata janë këtu për të përkujtuar 80-vjetorin e dëbimit të 7,144 hebrenjve nga Maqedonia në kampin e vdekjes në Treblinka. Ata u transportuan dhe u vranë në Treblinka nga fashistët dhe këto janë fakte historike dhe nuk mund të diskutohet për atë temë. Komuniteti hebre në vendin tonë është një komunitet jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe unë, si dhe partnerët e koalicionit, kemi thënë se gjatë ndryshimeve kushtetuese, hebrenjtë do të jenë një nga komunitetet që besojmë se duhet të jenë pjesë e Kushtetutës sonë”, tha Kovaçevski.StrugaLajm
Loading…


loading…