Maide Jashari, veleshtarja nga Orizarja e Kumanovës tregon për luftën e 2001


“Maide Jashari, ka lind në fshatin Veleshtë dhe eshtë martuar në fshatin Orizare, që gjendet afër Kumanoves. Në luften e vitit 2001 në Maqedoni, Maide nuk lishoj vendin e vet, por qëndroj në shtëpi, për ti mbështet “djemt e asaj”.

Tregimet Maide na rikujtojnë eksperiencat e vështira që I kemi përjetuar si popull shqiptar. Le ti ndëgjojmë me vëmendje…”

Biseda e realizuar nga Arjeta Zhuta StrugaLajm


https://www.spreaker.com/user/12400531/maide-jashari

In : Aktuale

Loading...
loading...