Me 1 litër karburant ju mund të bëni më shumë kilometra, ndiqni këto këshilla…

Nuk ka rëndësi se çfarë makine keni, por shansi për të kaluar disa kilometra më shumë me një litër karburant është gjithmonë gjëja që do t’u interesonte të gjithëve.

Për këtë, ju sjellim disa këshilla se si për të ruajtur në konsumin e karburantit:

 

 

– Shmangni startin kur makina është e ftohtë

– Ndryshoni shpejtësinë në mënyrën e duhur

– Mbani shpejtësi të qëndrueshme – si në qytet dhe në autostradë. Në këtë mënyrë ju mund të kurseni 40 për qind të karburantit.StrugaLajm

– Rregullisht kontrolloni presionin e ajrit në goma, sepse presioni i keq i ajrit shkakton rezistencë dhe konsum më të lartë të karburantit.

– Në autostradë mbajeni shpejtësinë e ekuilibruar

– Rregullisht zëvendësoni filtrat e ajrit

– Rregullisht kontrolloni kandelat. Një rregullim i keq i kandelave elektrike mund të rrisë konsumin e karburantit me 15%.
Loading…


loading…