Me pasaportë të Maqedonisë, mund të gjeni punë lirshëm në këto vende!

Tani është e lehtë të gjesh punë në Gjermani, Suedi dhe Norvegji, edhe atë me pasaportë të Maqedonisë. Nëse vizitoni faqen, ec.europa.eu/eures, mund të gjeni punë në një nga shpalljet që janë publikuar.

Nëse dëshironi të shkoni në Suedi, ju duhet vetëm pasaporta, ndërsa kushtet tjera negociohen me punëdhënësin. Sipas përfaqësuesit të Ambasadës Suedeze në Kroaci, nuk vendet e Skandinavisë nuk ju duhet vizë migrimi. Mjafton që vetëm një anëtar i familjes të gjejë punë dhe pastaj të tërheqë edhe anëtarët e tjerë. Pothuajse identike është edhe nisja për në Norvegji.

Kjo është faqja e internetit për punë në Gjermani: www.jobboerse.arbeitsagentur.d…

Këto vende përballen me një numër të madh mungesash të stafit, portali ‘Fol’ në mënyrë të veçantë i ka listuar edhe atë në këta sektorë:

Gjermania: IT, inxhinierë mekanikë, elektronikë, elektricist, instalues elektrik, hidraulik, mjekë, infermiere dhe kujdestarë të personave të moshuar dhe fëmijëve të sëmurë.StrugaLajm

Suedia: dentistë, kontabilistë, kuzhinierë, bakers, moleraj, teknikë ndërtimi dhe inxhinierë, inxhinierë elektrikë, sektori IT.

Norvegjia: kuzhinier, bukpjekës, teknikë ndërtimi dhe inxhinierë, infermiere dhe mjekë.

Punohet 7,5 orë në ditë dhe punëtorët marrin 30 ditë pushim./Gazeta Express/
Loading…


loading…