Ministri më jetëgjatë i BDI-së i adresohet rinisë: Keni durim mos u largoni nga shteti, për 7 vite BE do të jetë tek ne

Mbi 9000 të rinj për çdo vit e braktisin Maqedoninë e Veriut, ndërsa rreth 1500 arsimohen në institucionet larta arsimor në Slloveni. Është e nevojshme investimi në arsimin, por edhe punësimi i të rinjve në institucionet që t’i mbajmë në vend. Kjo u tha në panel diskutimin “Kthimi dhe mbajtja e kuadrit të arsimuar nga Sllovenia në Maqedoni”, nën organizmin e Odës Ekonomike të Maqedonisë së Veriut.

Ministri i financave Fatmir Besimi u bën thirrje të rinjve që të kenë durim dhe të qëndrojnë në shtëpi, ngase për shtatë vite BE do të vije tek ne, njofton Telma.StrugaLajmStrugaLajm

Deklarata e ministrit vjen në kohën kur vendi po mendon për import të fuqisë punëtore ngase statistikat kanë treguar se vendi ka mungesë prej 10 mijë punëtorëve në vjet. /SHENJA/StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...