Mjekët kërkojnë që paricentët të paguajnë 30 denarë plus për kontrollë

Mjekët amë kërkojnë nga fondi për sigurim shëndetësorë që të vendosin participim prej 30denarë tek pacientët të cilët do e paguajnë si shpenzim për printimin e recetave dhe pagesave, transmeton Zhurnal.mk

“Kemi numër të madh të pacientëve dhe jemi të detyruar që të pranojmë numër të kufizuar, duke mos e ditur gjendjen emergjente apo jo, shpesh na ndodh që të ju caktojmë termin dhe të printojmë udhëzim dhe të mos vijnë e më pas prap vijnë dhe kërkojnë termin të ri, gjithë këto shpenzime që e kemi andaj kërkojmë të paguhen këto shpenzime”, thekson Colakova Dervishova.

“Qeveria ka premtuar që deri në fund të mandatit do të rrisë shifrën deri në 90 denarë, ne menjëherë nuk kërkojmë që të bëhet 90 sepse e dim që është krizë por të paktën ajo të paguhet deri në 55 ose 65 denarë”, sqaron Dervishova.StrugaLajm
Loading…


loading…