Nasufi:Qyteti i Strugës më shumë shkatërrohet…. se sa rregullohet!

Qyteti i Strugës më shumë shkatërrohet…. se sa rregullohet!

Struga, Qytet Perlë natyrore me bukuritë e saja që ja ka falur perëndia, plotëson të gjitha kushtet që të funksionoj si qendër turistike gjatë gjithë vitit, pra 12 muaj në vit, për shkak të pozitës së saj gjeografike, mikroklimës dhe faktorëve të tjerë historik, transurban, resurset njerëzore dhe ekonomike.

Është adminitsrata komunale në krye me Ramis(z) Merkon e cila sillet e plogësht, e lodhur dhe e pa vetëdijshme ndaj këtyre përparësive, dhe Strugën dita ditës e shndërrojnë në qytet sezonal gjoja turistik dy mujor, a në fakt realiteti është se janë mërgimtarët ato të cilët këthehen në vendlindjen, në pragun e shtëpisë së tyre e që asesi nuk duhet të trajtohen si turist.

Nga e gjithë kjo mund të konstatohet se turist kemi çdo vit e më pak ose ndryshe si rezultat i mospunës së administratës komunale i largojmë nga Struga, në krahasim me mundësit dhe kapacitetet që Struga i posedon në tërësi.

Edhe pse për disa ditë hyjm në muajin Prill, përmirësohen kushtet klimatike dhe qyteti vizitohet brenda ditës nga nxënës nëpërmjet ekskurzioneve shkollore ose turist nga vende të ndryshme, Administrata Komunale në mënyrë jo serioze – jo profesionale, në të gjitha punimet brenda qytetit që zhvillohen pa asnjë tabelë informacioni mbi punimet, bën gjoja se infrastrukturën komunale dhe të gjitha kapacitetet e tjera natyrore dhe materiale i regullon, a në fakt i shkatërron.

Deri kur…?!

NDRYSHIME

STRUGAKAPERSPEKTIVË

Lulzim Nasufi, – Strugë.

Градот Струга се повеќе се уништува… одколку се уредува!StrugaLajm

Струга, природен бисерен град од Бога благословен со убавини, ги исполнува сите услови да функционира како туристички центар во текот на целата година, односно 12 месеци во годината, поради географската положба, микроклимата и други историски фактори од аспект на локацијата, економијата и човечките ресурси.

Токму општинската администрација на чело со Рамис(з) Мерко се однесува тромно, уморно и несовесно и покрај овие предности од ден на ден ја претвораат Струга во сезонски наводно туристички град, за само два месеци, но всушност реалноста е дека тие се нашите иселеницие кои се враќаат во својот роден град, на прагот на нивната куќа и во никој случај не треба да се третираат како турист.

Од сето ова може да се заклучи дека секоја година имаме се помалку туристи a како резултат на неработењето на општинската администрација ние туристите ги бркаме од Струга, споредбено со можностите и капацитетите што ги поседува Струга во целина.

Иако за неколку дена влегуваме во месец април, климатските услови се подобруваат и градот преку ден се повеќе го посетуваат ученици преку училишни екскурзии или туристи од различни земји, општинската администрација на несериозен – непрофесионален начин, во сите активности во градот што се одвиваат без никакви информативни таблици за работите, глуми дека ја регулира општинската инфраструктура и сите други природни и материјални добра, а всушност ги уништува.

До кога…?!

ПРОМЕНИ

СТРУГАИМАПЕРСПЕКТИВА

Лулзим Насуфи, – Струга.
Loading…


loading…