Ndahet nga jeta Hudi Shehu pishtar i arsimit shqip ne Struge!

Zini Jusufi

Sot eshte nje dite e zeze per te gjithe njerzit qe te njohen dhe paten nderin te punojn me tye Z.Hudi Shehu pishtar i arsimit shqip ne Struge!
Profesor i dalluar,i mencur zemer gjere,bujar,atdhetar,patriot dhe shum humanist.
Rrjedh nga nje familje arsimdashese ku kan dhen shum mund dhe djers per arsimin shqip ne Struge dhe me gjere.
Prindi i Z.Hudi Shehu ishte arsimtari i pare qe erdhi nga Shqiperia ne Maqedoni perendimore per hapjen e shkollave shqipe,Struga kishte nder dhe privilegj ta kete arsimtarin Z.Sami Shehu.
Pra aktivitetet e para te arsimit shqip ne Struge jan nga familja Shehu,ne krye me arsimtarin Z.Sami Shehun. Nje familje intelektuale dhe e perkryer.
Me von djali i madh Z.Hudi Shehu mbaron tetevjecaren ne Struge,normalen ne Shkupe si nxenes me i dalluar ne normalen e Shkupit,shperblehet me bursen per studimet akademin e arteve ne Beograd,ku me suksese te larta e mbaroi dhe u kthye ne vendlindje.
Ku filloj me pun ne disa vendbanime te Struges dhe pas nje periudhe te shkurter fillon me pun ne Sh.f Vellezerit Milladinov-Struge deri ne pension.
Aktivist i dalluar,i mencur,zemer gjer i pa lodhur ne cdo veper te tij, ikon e arsimit ne Struge.
Do ngelesh pergjithmon i pa harruar ne zemrat tona,si edukator i dalluar ne punen tuaj fisnike,per edukimin,arsimimin e nxenesve strugan.
Ju dhat shum pun,mund dhe djers per edukimin e brezave! Te jemi mirenjohes qe te gjithe per punen tuaj te palodhur!
Te qofte dheu i lehte,Zoti u meshirofte dhe u shperblefte me parajsen!
Lamtumir o’miku im i dashur,do ngelesh i pa harruar, me mall e me zemer do te kujtojme gjithmon Z.Hudi Shehu.
Prehu në paqe!

Loading...
loading...Loading…


loading…