NDËRGJEGJE E NDRYSHKUR…

Shkëlzen Halimi

Çështja e ndërgjegjes, është çështje komplekse. Për shembull, veç tjerash, kemi shumë individë me ndërgjegje të ndryshkur, ndërkaq kjo do të thotë që s’u ha palla për asgjë? As për popullin, as për atdheun, as për arsimin, as për kulturën. Të tillë, pra me ndërgjegje të ndryshkur, patëm, kemi dhe do të kemi me bollëk. Kurse ata që shiten si “shpëtimtarë të kombit”, nuk janë as ata që mendojnë se janë. Janë shumë larg aktorëve amatorë, ndonëse aktrojnë babën, nënën, patriotin, komandantin, Skënderbeun, Mic Sokolin,… Por, kur bie terri, për ta qetësuar frymëmarrjen e rënduar, i largojnë maskat demokratike dhe në pah ju del fytyra e zbehtë, e mjerë…

Loading...
loading...Loading…


loading…